Vaši známí se přestěhovali a pozvali vás na návštěvu a „kolaudaci“ nové domácnosti? V takovém případě se sluší a patří přinést nějaký praktický dárek. Co přinést, aby hostitelé měli radost a zároveň ho využili? Máme pro vás pár tipů pro inspiraci.

______________________________________________________________________________________________________

Univerzální dárek

Pokojová květina je nejčastějším dárkem, když už si opravdu nevíte rady a nejste si úplně jistí vkusem hostitele nebo se s ním neznáte úplně dobře. Krásný dárek je bonsai nebo jiná rostlina připomínající malý stromeček. Hodí se do každého interiéru a jen tak se neokouká.

bonsai - květina jako dárek do nového domu

Vzpomínka jako dárek

Stěhuje se do nového váš nejlepší přítel nebo někdo blízký z rodiny? Určitě máte společnou fotku, kde spolu trávíte volný čas. Kupte hezký rámeček a darujte ho i s fotografií. Určitě to potěší. Pokud se až tak neznáte, nemáte žádnou fotku, klidně darujte rámeček prázdný, on už ho hostitel sám vyplní podle svého gusta.

Láska prochází žaludkem

To už každý ví, ale důležité je si také jídlo vychutnat u hezky prostřeného stolu. Elegantní prostírky v neutrálních barvách se hodí vždycky, pro jakoukoli příležitost. Klidně k tomu ve stejném stylu přidejte další pomocníky do kuchyně – chňapka, zástěra nebo utěrka se nikdy neztratí.

prostírka jako dárek do nového bytu  saténová organza, dekorace jako dárek na kolaudaci

Dekorace, která nezmizí pod prachem

Další volbou jsou interiérové dekorace. Aby váš dárek nečekal smutný osud nechtěného „chytače prachu“, chce to něco, co obdarovaný s jistotou využije. Nabízí se např. stojany…třeba na víno, nebo na svíčky. Až přijde čas na romantický večer, svíčky se budou hodit a víno bude originálně přichystané.

Ať si dárek vytvoří sám/sama

Nechte svého kamaráda, ať s rodinou vytvoří něco hezkého. Darujte čisté obrazové plátno, sadu štětců a barvy. Sami si pak namalují obraz, na který budou pyšní a připomene jim začátky v novém domově.

rámeček s fotografií - dárek do nového domu  držák na víno - praktický dárek do nového bytu  namalauj si obraz