Již teď v ní můžete najít neobyčejné saténové organzy, které člověka uchvátí, jen když si je promne v rukou a zaměří se na vzory a barvy, které je zdobí. Okamžitě začnou hlavou létat myšlenky, jak různě by se takhle krásná látka dala využít a jste v tom až po uši. Podíváme se na 2 způsoby využití organzy nejen na stole, ale i na jiných místech, kde se organza hodí skvěle. Věřím ale, že po přečtení vás napadne ještě jednou tolik nápadů a objevíte kouzlo saténové organzy.

_____________________________________________________________________________________________________________

Organza na stole

Začneme nejjednodušším a nejběžnějším využitím organzy, a to je na stole. Takový pruh organzy na základním ubrusu dokáže dělat divy. Najednou stůl dostává šmrnc. Organzy můžete nechat hezky uhlazené a rovné, nebo je nařasit a vytvořit tak trochu nadýchaný vzhled. Organza je velmi poddajná a drží tvar, který s ní vytvoříte. Na svatební hostině můžete nařasenou organzu ozdobit skleněnými kamínky, které se hezky třpytí a působí luxusně. Hosty taky potěší přiložená čokoládka. K svatbě taky patří květy růží, které můžete na stůl rovnoměrně rozprostřít. Příjemnou atmosféru dodá svíčka.

Nebojte se nůžek. Chopte se jich a nastříhejte saténovou organzu na menší prostírky pod talíře. Uvidíte, co to udělá.

Mašle a mašličky

Pro zručnější ručičky máme instruktážní video, kde snadno odkoukáte fígle, jak vytvořit elegantní mašli na židli. Nemusíte mašlí zdobit jen židle na hostině, ale i na samotném obřadu. V kostele postáčí pár ozdob na kraje lavic. Kostel je sám o sobě jedna velká nádhera. Pokud ale máte obřad na radnici, tam můžete povolit uzdu kreativitě.

Vše ve stejných barvách...

Slaďte všechny detaily do někola barev a motivů, které se k sobě hodí. Celá svatba pak bude působit jednotně a upraveně. Myslet můžete i na detaily, jako je kytice nevěsty, svíčky na stole nebo ozdoba dortu. Vše může k sobě barevně ladit. Pokud má nevěsta šaty jiné barvy než bílé, doslova to vyzývá k tomu vše hezky sjednotit do této barvy. 

Zdroj: ww.prozeny.cz

Mašle se také uplatní na kapotě svatebního vozu nebo na stěnách v místnosti, kde probíhá hostina a následné novomanželské oslavy

Tady ale využití saténové organzy určitě nekončí. Stačí se podmanit své představivosti a nápady se pohrnou sami. Tak kolik jich už přistálo ve vaší mysli? Pusťe se s chutí do toho.