Jak vyrobit dětský teepee stan

dětské teepeeStan teepee je pro děti ideální skrýš a místo pro hraní. Děti zde odpočívají, spí anebo pořádají čajové dýchánky se svými plyšáky a kamarády. Stan se dá ale také výborně využít jako úschovna pro dětské hračky. Záleží čistě na vaši fantazii, jak budete stan teepee využívat. Je to hlavně místo ke snění, a proto jej uvnitř vyzdobte doplňky, které pohladí dětskou duši.

 

Je mnoho způsobů jak malé indiánské teepee pro děti vytvořit. Od propracovaných teepee, kdy je nutné vzít do rukou jehlu nebo rovnou šicí stroj. Jsou ale dětské stany, které vytvoříte jednoduše a i ty děti opravdu milují. Ve článku se dozvíte oba dva návody, jak ušít teepee.

 1.)  Jak ušít dětské teepee?

Budete potřebovat:

  • Látka – použijte příjemnou látku s dětským motivem, které podnítí jejich fantazii
            dekorační látka - kaktus dekorační látka - pruhy dekorační látka - sovičky dekorační látka - fialové vzory
  • Tyče – do tyčí je nutné na jednom konci provrtat dírku a pevně je svázat provazem ve tvaru teepee, tak aby se tyče od sebe neoddělily. Také si promyslete jak velký teepee stan chcete postavit a podle toho vyberte délku tyčí. Obecně platí, že čím menší tyče použijete, tím bude stan stabilnější. 
  • teepee návodŠablona
  • Šicí stroj
  • Špendlíky
  • Vrták
  • Provaz
  • Dekorace – použijte peříčka, lapače snů, světýlky, plyšáky a vše co usoudíte za vhodné, aby bylo v blízkosti vašich dětí.

 

Video návod jak ušít dětské teepee:

2.)  Jak udělat jednoduché indiánské teepee?

Dětský stan bez šití zhotovíte tak, že tyče na jednom konci pevně svážete jako v předchozím návodě. Když budete mít základ z tyčí hotový, pokryjte jej látkou, kterou jste si vybrali. Nezapomeňte na vstup do stanu a látku zde zahněte směrem dovnitř.

Video návod na teepee bez šití:

 Pokud budete potřebovat najednou více místa, teepee stan se dobře skladuje. Jednoduše jej smrskněte jako dlouhý stojan od fotoaparátu. Látkové teepee má pro děti a vás další výhodu. Při ušpinění, polití anebo jen pro běžnou údržbu se látka jednoduše vypere a je hotovo. Tak směle do toho!