Rustikální nebo také venkovský až selský styl přináší do vašeho domova klid, harmonii a uvolnění. Velmi často takto zařízené domy můžeme vidět na anglickém či francouzském venkově, například v okolí Provence. Dnes už se rustikální styl často používá také v moderním městských domácnostech. Snadno se kombinuje s dalšími styly a dělá z interiérů útulná místa. My pro vás máme nově několik látek, které si zamilujete, pokud jste tomuto stylu propadli. Dostat se k vám mohou nejen ve formě ubrusu a ubrusových šál.

_______________________________________________________________________________________________________________

Jak to vypadá, když je dům v rustikálním stylu?

Rustikálně zařízený interiér je plný ručně vyráběných doplňků z přírodních materiálů. Příkladem jsou třeba proutěné koše, keramické nádobí či tkané koberečky a mnoho dalších výrobků tradičních řemesel. Nábytek bývá z masivního dřeva, místnosti jsou plné květinových vzorů ať už na pohovce, závěsu či ubrusu. Tradiční jsou také kostkované a pruhované vzory. V takovém domě to vypadá, že se zde zastavil čas. A vůbec to nevadí. Ba naopak. Tradiční atmosféra má své kouzlo a působí velmi útulně a individuálně.

Zahalte svůj domov bylinkami, ať už sušenými či živými. Rozprostřete ubrus s příjemnými motivy a doplňte domácnost praktickými doplňky i dekoracemi v kostičkovaných nebo proužkovaných barvách. Nádech venkova vám v rušném městě pohladí duši.

Bavlněné látky s květinovými nebo provance motivy si u nás můžete pořídit ve formě ubrusových šál i na metráž. Na přání vám rádi zhotovíme z vybrané látky například potah na polštář nebo podsedák či zástěru. Snadno tak tedy sladíte všechny doplňky i dekorace a interiér bude jednotný.

Dekorace nemusí být drahé

Pokud si to u sebe doma také chcete zařídit v rustikálním stylu, možná nemusíte chodit daleko a sahat hluboko do kapsy. Koukněte k sobě nebo k prarodičům na půdu. Často tam leží spousta opravdu starých věcí, které s trochou snahy využijete, a bude to u vás originální za pár kaček.

Staré kovové nádoby použijte jako květináč, starší nábytek oživte a otevřete se své fantazii. Nejen, že si zpříjemníte domov, ale také si u tvůrčí práce příjemně odpočinete. Milovníci fialové často zdobí vše levandulemi, které mají uklidňující účinek a krásně voní. Které květiny máte rádi vy? 

Líbí se vám některý z naších rustikálních ubrusů? Stačí kliknout na jeho obrázek, zvolit velikost a udělat si radost.