Máte kavárnu a chtěli byste ubrus, který v zákaznících vyvolá pocit, že popíjejí kávu v Paříži? Nebo už se nemůžete dočkat Velikonoc a těšíte se, až celou domácnost oblečete do barev jara se vzory kraslic a pomlázek? Díky ubrusům a látkám s digitálním potiskem se vaše představy stanou snadno skutečností. Na dalších řádcích se dočtete, jaká kouzla v sobě tato moderní technologie skrývá.

Sítotisk nebo digitální tisk?

Tradiční potisk sítotiskem jistě znáte - přes šablony se na látku postupně nanáší různé barvy, až vznikne požadovaný vzor. Tento způsob barvení je sice v dnešní době stále oblíbený především pro bavlněné ubrusy, ale vzhledem ke své náročnosti a neekologičnosti postupně ztrácí na popularitě. Místo síťotisku se proto přechází na digitální tisk. Ten velmi zjednodušeně funguje stejně jako tisk na papír - v počítači navrhne designér vzor, který následně obrovská tiskárna přenese na látku.

Proč zvolit digitální tisk?

Digitální tisk má mnoho výhod. Kromě již výše zmíněné ekologičtější výroby, můžeme jeho přednosti zařadit do třech kategorií:

Dokonalejší vzory

Protože tiskárna je samozřejmě mnohem přesnější než sítotisk, na látku vytiskne mnohem náročnější vzory. Ty se mohou skládat z větší škály pestřejších barev.

Lepší kvalita

Barvy na digitálně potisknuté látce vydrží mnohem déle než u klasického síťotisku. Takový ubrus má proto mnohem větší stálost a trvanlivost. Digitální tisk také zaručuje mnohem méně kazů.

Přizpůsobení na míru

Protože k digitálnímu tisku není zapotřebí vyrábět šablony a látky neprocházejí složitým procesem nanášení barev, digitální tisk se hodí i k výrobě menších sérií. Proto si zákazník může objednat i potisk vlastním vzorem nebo si může navrhnout vlastní námět. Základ tvoří návrh projektu, proto má digitální tisk výhodu cenové stálosti.

 Velikonoce

Naše ubrusy s technologií s odolností proti polití už vyrábíme jen touto metodou. Vybrat si proto můžete z velké množství vzorů a barev. Třeba právě nějaký ten velikonoční. Nic nerozzáří vaši domácnost více!