Zaostřeno na žakár

Zaostřeno na žakár

Žakár – látky mnoha tváří, respektive mnoha složitých a krásných vzorů, kterými lidé zdobí sebe i svou domácnost již pár stovek let. Pojďme si o něm říct trochu víc. Kde se vzal název žakár a jak vypadá stroj, který vzory vytváří?


Jak to doma oživit? Vsaďte na puntíky!

Jak to doma oživit? Vsaďte na puntíky!

Puntíky byly symbolem 50. let a éry Pretty woman. Retro ale začalo být nedávno zase „in“ a pořád si svou oblíbenost udržuje. Není to záležitost jen šatů, kabelek a balerínek – puntíky se nám protiskly i do dekoračních látek, záclon a ubrusů. 


Rozdíl mezi bavlněným a teflonovým ubrusem

Rozdíl mezi bavlněným a teflonovým ubrusem

Zvažujete koupi ubrusu do jídelny nebo hledáte vhodný ubrus do své restaurace? Váháte, zda sáhnout po bavlněném nebo teflonovém materiálu? Při volbě materiálu ubrusu nejprve popřemýšlejte nad účelem, ke kterému jej chcete použít a podle toho se rozhodněte. Ve článku se dozvíte, jaký je rozdíl mezi bavlněným a teflonovým ubrusem. Budete je milovat nejen vy ale i vaši hosté.


Vybíráme jídelní stůl

Vybíráme jídelní stůl

V dnešním shonu často jíme mimo domov, v restauracích a nebo něco přikusujeme po cestě. Občas, zvláště o víkendech, usedáme společně k jídelním stolům a dopřáváme si rodinnou atmosféru, s láskou připravené jídlo a poklábosíme o událostech týdne. Přemýšleli jste někdy nad tím, zda máte dostatečně velký jídelní stůl? Jestli máte dostatek osobního prostoru? Stává se, že vám někdo musí uhýbat, když chcete od stolu odejít? Shrneme si teď pár poznatků, díky kterým zjistíme, jaký jídelní stůl se k vám domů hodí.


Jak udržet kuchyň stále čistou?

Jak udržet kuchyň stále čistou?

Dneska se zaměříme na pár jednoduchých pravidel, které nám ulehčí úklid v kuchyni. Ušetří čas i nervy. Často tyto pravidla nedodržujeme, přitom nejsou zvlášť striktní. Stačí tak málo abychom se nemuseli prát se zaschlým jídlem na nádobí, s ulepenými fleky na jídelním stole a plným dřezem 3 x denně. Babských rad, jak zatočit s vodním kamenem, připáleným jídlem nebo flekem od vína je mnoho. Ty dneska necháme stranou. Jde spíš o důslednost a prevenci při všem, co v kuchyni děláme. Ať už vaříme, nebo si jen připravujeme kávu.