Mnoho z nás to zná. Chceme si udržet hezkou postavu, kondici, ale málokdy máme čas zajít do fitcentra, na bazén, nebo jen tak ven zaběhat. Děti, vaření, úklid, k tomu práce... a ještě cvičit? Ano – jde to skloubit. Máme pro vás pár cviků, které můžete dělat během vaření nebo při úklidu. Cviky jsou jednoduché a není k nim potřeba žádné náčiní.

______________________________________________________________________________________________

Ačkoli jsou cviky prosté, stačí si je během týdne párkrát zacvičit a věřte, že se za chvíli dostaví první výsledky. Pojďme se na ně podívat.

Zanožování – cesta za pevným zadečkem

Cvik, který jde provádět u věšení prádla, u žehlení i u vaření. Skvělý na zpevnění zadečku a zadní strany stehen

Široké kliky = pevná prsa

Kuchyňská linka skvěle poslouží jako opěrný prostor pro kliky, které nejsou tak náročné jako ty, které děláme na zemi. Právě díky tomu, že naše tělo svírá se zemí mnohem větší úhel, jsou kliky příjemnější. Čím dál si od linky stoupnete, tím to bude těžší. Až budete zvládat kliky z nejdelší vzdálenosti, která vám půjde, zkuste kliky na zemi, klidně v dámském provedení.

Kliky nám pomáhají zpevnit nejen ruce, ale hlavně prsa a záda. Pokud ze širokých kliků přejdete na úzké a budete se snažit držet ruce u těla, zapojíte také tricepsy. Zpevněním tricepsů lze redukovat povislou zádní část paže!

Výpony pro štíhlá lýtka

Jeden ze základních cviků pro procvičení lýtek. Pokud si to budete chtít ztížit, posaďte si na ramena svoje dítko, určitě ho to taky bude bavit.

Zatínání hýždí

Cviků na zadeček není nikdy dost, proto si dáme ještě jeden. Stačí jen zatínat hýžďové svaly (přitiskněte obě půlky k sobě) a pokusit se pár vteřin vydržet. Nezapomeňte na zpevněné bříško. Opět pěkný cvik, který lze dělat uvaření, žehlení a podobně

Ještě pár rad na konec:

  • Nezapomeňte při cvičení pravidelně dýchat.
  • Cviky neprovádějte švihem.
  • Myslete i na protahování, klidně před i po cvičení.