I milovníci zimy nám jistě dají za pravdu, že už je načase se trochu ohřát. Dny už jsou zase delší a sluníčko prospívá i naší duši. Vpusťte tuto atmosféru i domů a připravte se na první jarní den!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Světlé barvy rozsvítí místnost

Konec šedým, zamračeným dnům a bílého, studeného sněhu. Je čas vnést do interiéru barvy, které rozjasňují. Žlutá, oranžová, růžová a podobné barvy jakoby svítily, takže šup s nimi všude, kde to jen jde!

oranžový ubrusová šála   žlutá utěrka   růžové utěrky

Jarní květiny na stůl

Využijte jarních darů přírody a vyhlížejte první sněženky, tulipány a vrbové „kočičky“. Uvidíte, jak svěže tyhle krásky působí na mysl, když je máte u oběda přímo před sebou. Květinové vzory můžete proplést i do textilu. Na ubrusech jsou květiny velmi časté a oblíbené.

Jarní úklid - s tím si hlavu nelámejte

Efektivnější je úklid rozvrhnout prakticky do celého roku. Není potřeba dělat párkrát za rok obří úklidy, ale vytvořit si seznam úkolů, které si postupně odškrtáváme. Každý týden si například vyhraníte 20-30 minut na vybranou část bytu a věnujete se pouze jí. Průběžná údržba je mnohem příjemnější.

Čas na první výlet

Probouzející se příroda, poslední kousky tajícího sněhu a prosluněné počasí láká na procházky a túry. Máme pro vás několik tipů, kam se na jaře vydat.

Křišťánov – Vyšný

šafrán, křišťánov

Za ohroženým šafránem bělokvětým můžete vyrazit do přírodní památky Křišťánov – Vyšný, kde na vás čekají rašelinné louky plné motýlů.

Horky u Milotic

horky u milotic, hlaváček

Nespočet hlaváčků jarních a prvosenek vás zachvátí v přírodní rezervaci. Jih Moravy celkově nabízí spoustu překrásných míst, které na jaře nabízí pohledy k nezaplacení.

CHKO Labské pískovce

české švýcarsko

Kaňony a skalní věže, pískovcová krajina a rozlehlé lesy. Balzám pro duši a skvělé místo, kam utéct od každodenní reality. Pokud jste ještě nenavštívili oblast Českého Švýcarska, určitě neváhejte.

Sněženky podél řeky Moravy

sněženka u řeky moravy

Krásná jarní procházka posetá sněženkami – to zažijete, když se vydáte do lužních lesů u Litovle. Litovelské Luhy nabízí také vzácné druhy korýšů, obojživelníky a mnoho druhů lesního ptactva.

Neváhejte dlouho a vydejte se načerpat jarní energii a provětrat si hlavu. Jaro je krásné období, tak si ho užívejte plnými doušky.