Rozhodli jste se tento rok pozvat své přátele a společně oslavit Silvestra u vás doma? Skvělý nápad! Jen je potřeba promyslet dopředu pár věcí. My jsme vám je shrnuli do jednoho článku a přidali pár tipů, pokud jste do teď neměli moc času. Rychlé a chutné občerstvení, zábavné hry, míchaný nápoj jako „welcome drink“ a po domácku vyrobená disko koule. Ta nesmí chybět!

______________________________________________________________________________________________________

S jídlem to nepřehánějte

Jak už to na novoročních oslavách u někoho doma bývá, účastníci sami přinesou nějaké dobroty a samozřejmě se dojídá cukroví, takže se netrapte s desítkami jednohubek. Připravte něco malého, chutného a hlavně rychlého. Naším tipem jsou sýrové tyčinky z listového těsta se dvěma druhy domácí salsy. Ingrediencí je pár a s přípravou můžete klidně počkat. Stačí začít hodinku před příchodem prvních hostů.

Jednoduchý trik, jak se ráno vyhnout kocovině a bolesti hlavy je ukusovat během večera nějaké ovoce a občas se napít minerálky. Kocovina je často způsobená tím, že nám alkohol z těla odplavil spoustu minerálů a vitamínů, proto se ráno cítíte tak zmoženě. Ovoce a minerálka chybějící látky snadno doplní, takže by na stole tato dvojice neměla chybět.

Rychlý welcome drink

Hosté se budou cítit jako v luxusním podniku. Welcome drink na uvítanou dodá vaší párty jiskru a přitom jeho příprava zabere jen chviličku. Klasika v podobě oblíbeného Mojita nezklame. Na přípravu postačí pár ingrediencí:

  • Čerstvá máta
  • Bílý rum (pro naše účely postačí i tuzemák)
  • Třtinový cukr
  • Limetky
  • Perlivá voda (tady můžete využít naše připravené minerálky) 

Do větší sklenice dáme pár lístků máty, tak lžičku cukru a půlku limety nakrájenou na 3-4 kousky. Dle libosti si vyberte nějakou kuchyňskou pomůcku, se kterou obsah sklenice rozmačkáte. Přidejte kostku ledu, panáka rumu a doplňte perlivou vodou. Jemně promíchejte a ozdobte plátkem limetky a brčkem. Hotovo :-)

mojito na silvestra


Zábava, než se bude odpočítávat

Do půlnoci času mnoho a volná zábava, kdy se samostatné hloučky baví v různých místnostech není to pravé po celý večer. Svolejte všechny a zahrajte si nějakou hru. Posilněni alkoholem si to budete užívat o to víc a nasmějete se, že vás ráno bude břicho bolet (ale hlava ne, protože máme ovoce a minerálku:-)).

Dabování

Pusťte si na televizi nebo počítači film, který vaši přátelé znají, vypněte zvuk, rozdejte si role a dabujte! Uvidíte, že to bude zábava. Představivosti se meze nekladou! Koukněte, jak si s tím poradili na Slovensku v pořadu Partička:


Activity

Pokud máte vy nebo někdo z vašich přátel hru Activity, určitě si ji během párty zahrajte. Tato stolní hra je skvělá, protože se můžou zapojit všichni a každý může ukázat, v čem je dobrý. Navíc se seznámí i lidé, kteří se neznají, o to lepší pak atmosféra oslavy bude. Ve hře týmy hádají, co předvádějící kreslí, ukazuje pantomimou nebo popisuje slovy.

Dřevo nos

Všichni se postaví okolo stolu tak, aby viděli na jednu hlavní osobu, která bude určovat tempo i vývoj hry. Říká totiž „dřevo“ nebo „nos“. Pokud zazní „dřevo“, všichni se dotknou oběma rukama stolu, pokud zazní „nos“, rukama se dotknou nosu. Kdo to splete, vypadává nebo si dá panáka.

Mezi další oblíbené hry patří taky Twister, Flaška nebo karaoke. Záleží jen na vás, kterou hru si zvolíte. Karaoke můžete spojit i s hudbou. Hosté si tak sami zvolí, co bude hrát. Ke karaoke a tanci nesmí chybět disko koule. Snadno a rychle si ji můžete vyrobit sami doma.

DIY disko koule

Postačí vám:

  • polystyrénová koule, kterou seženete v obchůdcích s výtvarnými potřebami nebo také v papírnictví.
  • Stará CD, která již nebudete potřebovat (je třeba je rozstříhat)
  • Špejle, provázek, kousek alobalu a lepidlo.

Tak občerstvení snědeno, půlnoc pryč, ale zábava nekončí. Přesouváme se ven oslavit první minuty Nového roku pěkně barevně a hlučně. Děkujeme za přízeň v roce 2016 a přejeme vám, abyste si Silvestra pořádně a bez úrazu užili a vstoupili do nového roku „správnou nohou“.