Polytetrafluorethylen, PTFE, teflon, polymer – říkat tomu můžete podle své libosti, ale vždy se bude jednat o známý teflon, který má nejedno využití. Nejvíce se využívá v oblasti kuchyní a domácností. Například nepřilnavé pánve. V textilním průmyslu se aplikuje na rukávce na válcích. Ty zajišťují kluznost a nepřilnavost textilního materiálu k válcům. Výrobky teflonu se používají například jako lešení. A také ho možná najdete i ve vaší domácnosti. Jako ubrus!

Proč teflon?

Pokud nepočítáte krytí skoro každého nádobí a kuchyňského náčiní, teflon se aplikuje i na textilní vlákno. Poté se daná látka stane přirozeně vodoodpudivá. A proto se z něj vyrábí ubrusy. Dnes je v nabídce velké množství ubrusů z různých materiálů, v mnoha barvách a motivech, avšak ne všechny jsou kvalitní. Teflonový ubrus se vyrábí ze 100% polyesteru a právě proto má oproti jiným materiálům velkou výhodu. Polyester se nesráží, zachovává barvu, tvar i rozměry. Jeho hlavním bonusem je, že rozlitou tekutinu nevsaje, a to díky teflonu. Tekutina zůstává na povrchu, stačí ji otřít hadříkem!

Teflonový ubrus

Ubrus praktický, ale stylový

Vhodně vybraný ubrus dokáže pozvednout úroveň stolování a zlepšit tak dojem hostů u jakékoliv společenské události. Všechno je to o tom si dobře vybrat. Teflonový ubrus si pořídíte v libovolné barvě a také rozměru, takže bude perfektně sedět do vašeho interiéru. Zároveň také ušetříte! Stačí znát základní informace, jak o něj pečovat a není potřeba milion přípravků. Tento praktický ubrus se hodí jak do domácnosti, tak do restaurací či hotelů. A rozděluje se do několika tříd:

  • GASTRO KLASIK – jsou už na první pohled tenčí a vhodné do restaurací či jiných zařízení.
  • GASTRO HT – jedná se o nejprodávanější polyesterové ubrusy na trhu. Charakterizuje je elegance, kvalita a vysoká gramáž.

Nakupujte a využívejte jen věci, které jsou kvalitní! I kvalita znamená hezký vizuál. Tak na to nezapomínejte.