Pro slečny a dámy Velikonoce často představují chvíle strávené doma, nejčastěji v kuchyni, při tvorbě malovaných vajíček a pečení velikonočního beránka. Aby ty naše chlapce uplatily. Snaha vyvarovat se červenému zadečku, ne-li modřinám, bývá ale často marná. Vždyť ti naši kluci jen chtějí, abychom byly zdravé a krásné. Proč je tedy po pomlázce hezky nepohostit? 

________________________________________________________

Hezky prostřený stůl je základ!

Velikonoční ubrusy pro vás máme již hotové v mnoha různých velikostech s teflonovou úpravou, která je velmi oblíbená pro svou praktickou údržbu. Nemusíte se tak bát rozlitých tekutin, zvláště v tom shonu, kdy se budete snažit uniknout letícímu karabáči. Pokud ale máte bujnou fantazii a rádi si utváříte výzdobu sami, tak přesně pro vás máme ubrusovou šálu s velikonočními motivy na metráž. Je tedy na vás, jak s látkou naložíte. Vyrobit si můžete nejen ozdobu doprostřed stolu, ale také menší prostírky. 

Velikonoční výzdobu tedy snadno vyřešíte veselým ubrusem s velikonočním motivem a atmosféru doladíte vázou s čerstvě vykvetlými „kočičkami“. Není lepšího způsobu, jak u sebe doma přivítat jaro. Korunku tomu všemu nasadí velikonoční beránek, který voní až ven.

Velikonoční teflonový ubrus

Na jednoho velikonočního beránka vám přinášíme recept. Protože bez beránka to nemohou být dokonalé Velikonoce. Podobně jako Vánoce bez cukroví.

Budeme potřebovat:

-       5 vajec

-       200 g krupicového cukru

-       200 g hladké mouky

-       20 g másla

-       Dalších 20 g másla, kterým vymažeme formu

-       a strouhanku pro vysypání formy.

Aby byl beránek vláčný a lahodný, s přípravou je nutné se trochu pomazlit. Postup „zamíchej a upeč“ by možná fungoval, ale beránka pečeme s láskou. Pro ty naše kluky!

Takže nad párou vyšleháme do zhoustnutí vejce s cukrem. Po té odstavíme od zdroje tepla, ale stále šleháme, dokud směs nezchladne na pokojovou teplotu. Přidáme prosátou mouku a rozpustíme máslo, které k mouce také vlijeme. Rozpuštěné máslo by ale nemělo být horké, chvíli jej necháme vychladnout. Celou směs důkladně promícháme a vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali strouhankou. Formu přiklopíme a pečeme v troubě při 180 ⁰C zhruba 30 minut. Po půlhodince ubereme teplotu na 160 ⁰C a pečeme dalších 20 minut.

velikonoční beránek

zdroj: pequenagi.wordpress.com

Tak hurá do pečení, protože pánové už pletou pomlázku. Samozřejmě nebude žádný beránek ani malovaná vajíčka bez tradiční koledy. Alespoň to naše známé „hody, hody, doprovody“. No pak už si jen užívejme jarní atmosféru u krásně prostřeného stolu s beránkem, který se rozplývá na jazyku.