Podzim je krásné období, které má něco do sebe. Země se ukládá pomalu ke spánku a celá příroda hýří nádhernými barvami.

Pokud milujete podzim stejně jako my, přinášíme vám tipy na podzimní dekorace, se kterými si můžete ozdobit celou domácnost. 

 

 

Poskládejte si ubrousek do tvaru listu

Skládání papírových ubrousků je klasika, která nikdy nezklame. A proč? Protože k tomu potřebujete jen dvě věci a dvě minuty! Postačí vám obyčejný papírový ubrousek v zelené, hnědé, žluté nebo jakékoliv jiné podzimní barvičce a jeden pár šikovných rukou :-). Skládání ubrousků je velice jednoduché, do podzimního tvoření proto můžete zapojit i své děti.

Ubrousek podélně přehněte a od delšího kraje začněte dělat „harmoniku“. Pak už stačí oba konce spojit, upravit řapík listu a dílo je dokonáno. A protože se kutí lépe podle předlohy, přikládáme dva návody na skládání ubrousku z YouTube.com:

 

Nezapomeňte na podzimní ubrus!

Než se pustíte do dekorování stolu, nezapomeňte na podzimní ubrus. Uvidíte, že vytvoří skvělou podzimní atmosféru. Toto roční období se nese v příjemných teplých odstínech žluté, oranžové, hnědé, tmavě červené až vínové. Zvolíte-li stejně barevný bavlněný ubrus, určitě chybu neuděláte.

Oranžové prostírání PVC ubrus žlutý lístky

Stůl rychle ozdobíte také prostíráním nebo ubrusovou šálou. Hnědá barva dřeva společně s úžasnými tóny podzimu bude vždy vypadat skvěle.

Podzimní ubrus hnědý Žluté prostírání

Vyzkoušet můžete také jednoduché, jednobarevné ubrusy. Ty můžete mezi sebou různě kombinovat a vytvářet tak každý den nové variace. Při výběru materiálu doporučujeme volit raději teflon. Teflonové ubrusy jsou voduodpudivé a snadno se čistí.

Doufáme, že si tyto krásné dny užijete stejně jako my a nenecháte se zlákat podzimní  depresí. Pamatujte, že každý den je krásný a plný nových zážitků, stačí mít oči otevřené a radovat se i z maličkostí.